RASTIMO ZAJEDNO MINI - INTERAKTIVNA WEB PREDAVANJA ZA RODITELJE

 RASTIMO ZAJEDNO MINI - INTERAKTIVNA WEB PREDAVANJA  ZA RODITELJE
Rastimo zajedno mini su interaktivna web predavanja koja su u Centru za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno osmišljena kako bi se pružila podrška roditeljima u vrijeme kada epidemiološke mjere ne dopuštaju uobičajeno djelovanje u vrtićima u kojima se kontinuirano organiziraju radionice s roditeljima. Cilj je web predavanja omogućiti učenje, druženje i razmjenu ideja o važnim roditeljskim pitanjima.
Prošle pedagoške godine održana su tri predavanja na teme „Trebaju li djeca granice?“, „Samo se igra“ i „Djeca i mediji“.
U sljedećim tjednima održat ćemo tri predavanja koja će voditi  voditeljice programa Rastimo zajedno u našem vrtiću.
Teme i datumi održavanja predavanja su sljedeći:

  1. Emocionalne kompetencije djece – 11.11.2021.
Ciljevi su predavanja upoznati roditelje s osnovnim činjenicama o emocijama, pomoći im u razumijevanju razvoja emocija kod djece, te razlikovanju emocija od ponašanja, potaknuti istraživanje vlastitih uvjerenja o emocijama i reakcija na dječje burne emocije, senzibilizirati roditelje za prihvaćanje svih emocija i upoznati roditelje s načinima poticanja emocionalnih kompetencija djece
  1. Izljevi bijesa kod djece – 25.11.2021.
Ciljevi su predavanja povećanje znanja roditelja o razlozima pojave izljeva bijesa kod djece te razvoju samokontrole i postupcima usmjeravanja djetetova ponašanja, povećanje znanja o učinkovitoj emocionalnoj regulaciji i osvješćivanje važnosti roditeljskih reakcija na dječje izljeve bijesa.  
  1. Kako pomoći djetetu da postane odgovorno i samostalno – 02.12.2021.
Cilj je predavanja senzibilizirati roditelje o važnosti njihove uloge u razvoju samostalnog i odgovornog djeteta, povećati znanje roditelja o tome kako svojim donosom, komunikacijom i postupcima potiču djetetov razvoj, povećati uvid roditelja u dugoročne roditeljske ciljeve i načine njihova postizanja.
 
Predavanje o svakoj od navedenih tema odvijat će se putem aplikacije Microsoft Teams s početkom u 17,15 sati i planiranim trajanjem od 60 do 90 minuta. Link za pristup predavanju roditelji će dobiti putem elektroničke pošte.
Veselimo se zajedničkom rastu, do skorog viđenja u virtualnom svijetu!

 


© 2023 Vrtić Trnsko. Sva prava pridržana.