Sportski program - posebni 10-satni program


Program se provodi  unutar 10-satnog programa, a dodatno  uključuje i 4 puta tjedno vježbanje u dvorani  u trajanju od 45 minuta s vanjskim stručnim suradnikom- kineziologom. Osnovno načelo integriranog sportskog programa je povezivanje sadržaja sportskog i redovnog predškolskog programa. Kroz svakodnevno vježbanje i individualizirani pristup djetetu integriraju se motoričke vještine i znanja s ostalim sastavnicama cjelokupnog razvoja djeteta.
Aktivnosti djece organizirane su tako da razvijaju suradnju među djecom, da pridonose razvoju samostalnosti, sigurnosti i samoinicijativnosti.
Kroz program se ne vrši selekcija talenata, već je naglasak na poticanju cjelokupnog razvoja djeteta.


Cilj cjelodnevnog sportskog programa u predškolskom odgoju određen je razvojnim karakteristikama djece predškolske dobi, njihovim autentičnim potrebama te zahtjevima koji prate život djece predškolske dobi u suvremenom društvu. S obzirom na to, cilj nam je potaknuti pravilan rast i razvoj uvažavajući individualne mogućnosti i potrebe djece te formiranje pozitivnih stavova prema športu, čuvanju zdravlja i zdravih stilova života.
 
Program je namijenjen djeci od navršene 3. godine do polaska u školu. Provodi se u 2 skupine u kući Kajzerica.

© 2024 Vrtić Trnsko. Sva prava pridržana.